Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Sky otkrio šokantne informacije: Šmrkova grupa planirala da Senidah ‘prebiju, rane ili pospu kiselinom po licu’

Admir Arnautović Šmrk, koji je uhapšen prošle godine u akciji Bumerang zbog organiziranog kriminala, pranja novca i drugih krivičnih djela, još se nalazi u pritvoru i čeka podizanje optužnice. On je uhapšen nakon što ga je razotkrila Sky aplikacija. Akciju je provodio MUP Kantona Sarajevo, po nalogu Tužilaštva BiH.

U sklopu izvještaja koji je MUP KS proslijedio Tužilaštvu BiH, a koji je u posjedu Raporta, navodi se jedan šokantan detalj. Naime, klan Admira Arnautovića Šmrka planirao je, između ostalog, napad na pjevačicu Senidah.

Kako se navodi u izvještaju, Šmrk i ekipa planirali su sve preko Sky aplikacije i putem nje “podstrekivali” njima poznata lica da izvrše fizički napad na pjevačicu Senidah”.

Dalje se navodi kako je napad planiran tokom njenog boravka u Sarajevu ili na nekim drugim lokacijama, koje bi bile pogodne za napad. Oni su planirali da je “prebiju, rane ili pospu kiselinom po licu”.

“Svjesni da će na takav način istoj nanijeti teške tjelesne povrede, ili joj zdravlje teško narušiti”, stoji u izvještaju MUP-a.

Pojašnjeno je kako bi grupa počinila krivično djelo Nasilničko ponašanje i Nanošenje teških tjelesnih povreda, prema Krivičnom zakonu BiH.

U sklopu policijske akcije hapšenja Šmrka sslužbenici MUP-a KS izvršili su pretres nekoliko lokacija. Tom prilikom izuzeli su dokumente, dva motocikla, određeni broj luksuznih motornih vozila…

Admir Arnautović Šmrk inače je menadžer Jale Brata i Bube Corellija. Kao i još nekoliko pjevača iz grupe kojoj je pripadala i Senidah.

Šokantan izvještaj MUP-a KS

Raport.ba