Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Šta se dešava u slučaju Dragičević? Feraget za Raport: Ogroman broj svjedoka je saslušan, rade se vještačenja

Na više lokacija u Banjoj Luci sinoć su izvršeni pretresi objekata u okviru istrage u slučaju “David Dragičević”. Između ostalog, izvršen je i pretres u kući porodice Đorđa Rađena. Ovu informaciju za Raport je potvrdio Ifet Feraget, advokat porodice Dragičević.

Rađenu je kuća opljačkana u noći kada je nestao David Dragičević. Nakon što je pronađeno njegovo tijelo, u džepovima su pronađeni neki predmeti iz kuće Rađena, ali nije dokazano da ih je Davi ukrao.

Portal Srpskainfo je pisao da uviđaj u ovoj kući nije urađen na vrijeme, već naknadno kada je “mjesto zločina” izmijenjeno.

On je za Raport govorio o tome šta ova nova akcija znači za slučaj i šta on kao advokat Dragičevića očekuje.

“Mogu da kažem da je izvršen pretres. Međutim, ne bih govorio o nekim detaljima. Riječ je samo o jednoj radnji koju provodi Tužilaštvo Bosne i Hercegovine. Davidov otac, Davor i ja sutra imamo sastanak sa postupajućom tužiteljicom Obrenkom Nešković, i to nakon sutrašnje sjednice Vijeća Apelacionog odjeljenja Suda Bosne i Hercegovine u predmetu “Dženan Memić“”, kazao nam je Feraget.

Dodao je kako je pretres izvršen i na još nekoliko lokacija u Banjoj Luci.

“Već godinu se intenzivno radi. Salušan je ogroman broj svjedoka i proveden je ogroman broj vještačenja. Iskren da budem ovo je samo jedna od istražnih radnji koje će biti provedene. Naravno, da niko nije zadovoljan koliko traje cijeli proces. Međutim, zadovoljan sam što je Tužilaštvo BiH preuzelo oba ova predmeta”, kazao je Feraget govoreći o slučaju “Dragičević”.

Potom je dodao:

“Svima je jasno da su kantonalna Tužilaštva u Sarajevu i Banjoj Luci radili na zataškivanju ubistva. Sada po prvi put imamo istragu sa tim jednim minusom. Taj minus su uništen dokazi, protek vremena. Mada, istraga se intenzivno provodi”, pojasnio je advokat Feraget.

Na kraju razgovora za naš portal Ifet Feraget je kazao kako je u kontaktu sa postupajućom tužiteljicom u ovom predmetu, kao i sa postupajućim tužiteljima u predmetu Memić.

“Ovo su dvije velike pravne bitke, dvije žalosne priče. I samo potvrda da mafija vlada državom. Nadam se da ćemo ovo privesti kraju i da konačno građanima poklonimo jednu pravu državu kakvu zaslužuju”, zaključio je Feraget za Raport.

Raport.ba