Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Stanivuković: Banjaluka će ostati bedem tradicionalno patrijarhalnih vrijednosti

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković osudio je nasilje ali kazao da svoj stav povodom “Parade ponosa” neće promijeniti. Stanivuković je kazao da će Banjaluka ostati bedem tradicionalno patrijarhalnih vrijednosti.

“Osuđujem svaku vrstu nasilja, ali naš stav nikako nije doprinio ovome. To su zlonamjerne tvdnje. Naš stav je i dalje isti i biće uvijek isti.Banjaluka će ostati bedem tradicionalno patrijarhalnih porodičnih vrijednosti i na to sam ponosan, ne ulazeći u ničije pravo da voli koga hoće, ali ne i da paradira na taj način.Svaka vlast je dužna da svojom politikom kreira one vrijednosti u koje vjeruje, a mi vjerujemo da je porodica stub našeg društva.

Smatramo isto tako da se o novcu svake NVO treba znati porijeklo istog, kao i način finansiranja, jer svi ovi događaji poprilično determinišu određena buduća kretanja. Mi na odgovornim pozicijama smo dužni da štitimo naš narod i našu Republiku Srpsku.

Pozivam policiju da uradi svoj dio posla odgovorno i da odlučno suzbije svaku vrstu nasilja!”, kazao je gradonačelnik Stanivuković komentarišući sinošnji napad na aktivisticu i novinarku Vanju Stokić i njenog momka.

Stokić koju su sinoć bacili sa zida, a njenog momka udarili flašom u glavu zbog podrške LGBTQ osobama za huškanje huligana na aktiviste optužila je upravo Stanivukovića kao i predsjednika RS Milorada Dodika. 

Podsjetimo, huligani su sinoć napali aktiviste “BH Povorke ponosa” u Banjalučkom naselju Obilićevo. Na društvenim mrežama šire se snimci ljudi obučenih u crno koji skandiraju protiv pripadnika LGBT populacije. Na Twitteru je objavljen snimak velikog broja huligana koji skandiraju Kraljevina Srbija pored transparenta. Na transparentima je pisalo: “Banja Luka neće pedere”.

Raport.ba