Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Stevandić u Moskvi kukao kako u RS dobivaju prijetnje od SAD i EU. U Dumi dočekani aplauzom, uzvratili sa tri prsta

Predsjednik NSRS Nenad Stevandić boravi u Moskvi sa još nekoliko zastupnika, a danas se sastao i sa predsjednikom ruske Dume – Federalne Skupštine Rusije.

Ambasada Rusije u BiH prenijela je vijest citirajući izjave Stevandića i Vječislava Volodina, predsjednika Dume.

Po tom transkriptu, Stevandić je kukao da je imao pritiske.

„Svi smo pod stalnim pritiskom, dobijamo prijetnje i u vezi sa našim stavom po pitanju saradnje sa Ruskom Federacijom“, rekao je on i dodao da NATO i EU stalno pokušavaju da „razbiju fiskalni i finansijski sistem“ Republike. Iz inostranstva takođe se finansiraju i opozicione nevladine organizacije i medije”, rekao je Stevandić u Moskvi.

Nenad Stevandić je posebno istakao ulogu Rusije u suprotstavljanju nacizmu. “Svakako, ono što najviše veže naše narode je otpor nacistima. Mi smo narodi koji čuvaju istorijsko pamćenje”, rekao je on. Nije jasno je li tu Stevandić mislio na ‘denacifikaciju’ koju Putin navodno provodi u Ukrajini.

Stevandić se s kolegama pojavio i na sjednici ruske Dume, gdje su dočekani aplauzom. Snimak je objavio novinar Zoran Šarenac.

Na njemu se vidi kako Darko Banjac diže tri prsta dok ruski parlamentarci aplaudiraju.

Doček parlamentaraca iz Republike Srpske u Državnoj dumi Rusije. pic.twitter.com/vz3yxfNaG0— Zoran Šarenac (@sarenaczoran) February 22, 2023

Pored Stevandića i Banjca, delegaciju NSRS čine zastupnici Igor Žunić, Dragomir Vasić i generalni sekretar NSRS-a Boran Bosančić.


Raport.ba