Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Stigao i 25. novi trolejbus u Sarajevo, slijedi nabavka još 10 za Vogošću

U Sarajevo je danas isporučen posljednji, 25. trolejbus, po osnovu ugovora koji je potpisan početkom 2021. godine.

Govoreći o okončanoj isporuci, koja se odvijala sukcesivno, ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta podsjetio je da su novi trolejbusi nabavljeni nakon više od 40 godina.

– Uspjeli smo riješiti sve izazove s kojima smo se susreli u proteklih godinu dana i ponosan sam što sam dio ove priče – novog i modernijeg doba za javni prevoz našeg Sarajeva. Nabavkom novih vozila, modernizacijom javnog prevoza slika Sarajeva se počela mijenjati i u tom pravcu će se nastaviti, kako bi građani dobili prevoz kakav zaslužuju. Vjerujem da građani već osjećaju pozitivnu promjenu, konstantno ćemo raditi i na unapređenju svih sfera javnog prevoza, nastaviti osluškivati potrebe građana i isporučiti im, nakon toliko godina nemara, uslugu kakva priliči svakom stanovniku glavnog grada – naveo je ministar Šteta.

Kako je naglasio, svi trolejbusi koji su isporučeni u Sarajevo prolaze testiranja, provjere, proceduralne aktivnosti i probne vožnje, te se nakon toga puštaju u saobraćaj.

Prema odluci Evropske investicione banke (EIB), zbog složenosti situacije u svijetu, za dodatnih 10 trolejbusa, o kojima je ranije bilo govora, a koji su namijenjeni za saobraćanje na novoj trolejbuskoj liniji do Vogošće, će se u narednom periodu raspisati nova javna nabavka, u skladu sa procedurama i pravilima EIB-a, saopćila je Služba za protokol i press KS.

Vijest Stigao i 25. novi trolejbus u Sarajevo, slijedi nabavka još 10 za Vogošću se prvi put pojavila na sljedećem linku: Fokus.ba.

Fokus