Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Stigao odgovor iz Zagreba vezan za indeks Sebije Izetbegović

Iz Hrvatske je stigao zvanični odgovor na upit odaslan od nadležnih organa iz BiH, a vezano za provjeru vjerodostojnosti indeksa Sebije Izetbegović, aktuelne direktorice Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, kao i provjeru da li je Sebija Izetbegović bila student na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, te je li i koliko ispita položila u skladu s tada važećim nastavnim planovima i programima. Odgovor iz Zagreba vam prenosimo u cijelosti, uz kopiju spomenutog dokumenta.

“Ministarstvo nauke i obrazovanja RH zaprimilo je dopis Ministarstva pravosuđa i uprave RH od 14. septembra 2021. godine u kojem je zamoljeno da se provjeri vjerodostojnost preslike indeksa izdatog na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu na ime gospođe Sebije Izetbegović te da se odgovori na pitanja je li imenovana bila student na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu te je li i koliko je ispita položila u skladu s tada važećim nastavnim planovima i programima”, stoji u odgovoru hrvatskog Ministarstva nauke i obrazovanje upućenom Ministartstvu pravosuđa i uprave RH.

U odgovoru se nadalje dodaje:

“Na zahtjev Ministarstva nauke i obrazovanja Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu očitovao se da je gospođa Sebija Izetbegović bila upisana u prvu godinu postdiplomskog studija “Ultrasound in clinical medicine” u akademskoj godini 1992./1993.. Također se očitovao da u dosjeu imenovane ne postoji dokumentacija na temelju koje bi potvrdili vjerodostojnost indeksa i odgovorili na pitanja. U privitku Vam dostavljamo presliku njegovog službenog dopisa”

“Ministarstvo nauke i obrazovanja je zatražilo pojašnjenje zašto nije moguće doći do informacije o tome je li imenovana položila neki kolegij te je li imenovana diplomirana i je li joj izdata diploma, koji je datum diplomiranja i broj diplome.”

“Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu je dao pojašnjenje kako u dosjeu gospođe Sebije Izetbegović ne postoji dokumentacija o polaganju ispita i da imenovana nakon polaganja ispita nije vratila u Studentsku referadu niti indeks ni ispitnu dokumentaciju na temelju koje bi joj se upisalo polaganje ispita u evidenciju. Također je dao odgovor da imenovana nije završila poslijediplomski studij “Ultrasound in clinical medicine”, niti joj je na tom Studiju izdana diploma”.

Vijest Stigao odgovor iz Zagreba vezan za indeks Sebije Izetbegović se prvi put pojavila na sljedećem linku: Fokus.ba.

Fokus