Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Stiže velika promjena vremena, najavljeni su snijeg i obilna kiša

U Bosni i Hercegovini danas je preovladavalo pretežno oblačno vrijeme. Lokalno je registrovana slaba kiša ili lokalni pljusak, češće na području Hercegovine.

Sutra se najavljuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Jače padavine su na području Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12°C, na jugu do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 17°C.

U Sarajevu će biti pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka oko 12°C.

U subotu pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Padom temperature zraka u poslijepodnevnim i večernjim satima u višim područjima će padati snijeg. Vjetar umjerene jačine, prije podne južnog smjera. U drugom dijelu dana vjetar mijenja smjer na sjever.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 12°C, na jugu do 16°C.

U nedjelju Bosni i Hercegovini se prognozira sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar većinom slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura. Krajem dana vjetar mijenja smjer na jugo.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1°C, na jugu zemlje do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 11°C, na jugu do 14°C.

U ponedjeljak se prognozira sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 2°C, na jugu zemlje do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 17°C.

Vijest Stiže velika promjena vremena, najavljeni su snijeg i obilna kiša se prvi put pojavila na sljedećem linku: Fokus.ba.

Fokus