Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Stravičan slučaj u Sarajevu: Zarobio djevojku u stanu i silovao. I nije mu prvi put da to radi

Stravičan slučaj otkriven je u danas u Sarajevu. Naime, kako je potvrđeno iz MUP-a KS uhapšen je D. P. zbog sumnje da je oteo i zarobio djevojku u svom stanu te je silovao .

Zarobljena djevojka je uspjela pobjeći iz stana na Ilidži te sve prijaviti policiji.

Kako je Raportu potvrđeno, uhapšen je Damir Pejović.

Nije prvi put zarobio djevojku

Ono što je dodatno stravičnom jeste da ovo nije prvi put da Pejović radi isto.

Pejović je 2016. godine oteo državljanju Njemačke koja je živjela u BiH. I mjesecima je držao kao robinju.

Pejoviću je ubrzo nakon hapšenja određen pritvor, a optužnica protiv njega podignuta je 11. aprila 2016. godine. U činjeničnom opisu tužioci su naveli šokantne stvari

“Od kraja septembra 2015. do 17. januara ove godine dok je bio u vezi s T. D. postepenom uspostavom kontrole nad njenin ličnim i profesionalnim životom stavio ju je u podređeni, robovski položaj te joj je, u konačnici, u decembru 2015. ograničio slobodu kretanja tako što joj je na mobitel instalirao program za lokaciju tako da ima uvid gdje se nalazi. T. D. od 17. januara nije mogla nikuda ići niti stupati u kontakt niti se s kim susretati bez Pejovićevog dopuštenja”, navodi se u optužnici.

Prijetio ubistvom

Pejović je Njemicu na takav odnos prinudio tako što ju je fotografirao tokom seksualnog odnosa na početku veze. On je napravio nekoliko videosnimaka dok su imali seks kao garanciju da ona ne bi pravila “neke gluposti” i greške, prijeteći da će ih poslati njenim poslovnim partnerima, prijateljima i porodici.

Optuženi je prijetio da će T. D. i njenu maloljetnu kćerku ubiti tako što će im poslati narkomana da ih ubode zaraženom iglom te da će se raspadati od hepatitisa i HIV-a. Nikako mu nije smjela lagati, jer je, u protivnom, surovo kažnjavana. Morala mu je davati novac, a sve vrijeme bila je izložena prijetnjama, zastrašivanju, praćenju i kontroli ponašanja.

Tako je 11. januara ove godine sa svog računa podigla 60.000 KM, koje je odmah morala predati Pejoviću kako bi se iskupila za svoje “loše ponašanje”, navedeno je u optužnici.

Za ovo je Pejović dobio samo 2 i po godine zatvora.

Raport.ba