Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Stravična nesreća: Život izgubila Lejla Saljamova (23) koja je skakala sa Starog mosta u Mostaru

Ruska državna šampionka u skokovima u vodu Lejla Saljamova (23) poginula je u saobraćajnoj nesreći, saopćeno je u petak, 13. januara.

Predsjednik Ruske ronilačke federacije Stanislav Družinjin izvijestio je da je državna prvakinja u skokovima u vodu stradala u nesreći  koja se dogodila 12. januara.

“Za nas je ovo šokantna vijest. Imala je 23 godine. I ne mogu da zamislim kakav užas sada doživljavaju njeni roditelji i rođaci. Svima njima izražavam saučešće.”

🇷🇺 A campeã russa de salto alto de 2021 Leyla Salyamova (23 anos) morreu em um acidente de carro, informou a RIA Novosti ao Ministério dos Esportes do Tartaristão pic.twitter.com/fFLuHhL7Ur

— 𝐅𝐚𝐥𝐚𝐧𝐝𝐨 𝐝𝐞 𝐃𝐞𝐟𝐞𝐬𝐚 (@falandodedefesa) January 13, 2023

Prema Telegram kanalu 112 koji je objavio fotografije nesreće, tragedija se dogodila u Kareliji. Regionu na sjeverozapadu Rusije, koji graniči s Finskom.

Nesreća se, kako se navodi, dogodila na federalnom autoputu u Sortavali kada su se Mitsubishi i VW sudarili na cesti.

Lejla Saljamova, koja je osvojila državno prvenstvo u skokovima u vodu u Rusiji 2021. godine, bila je u Mitsubishiju kada se nesreća dogodila.

Vozač vozila i Saljamova preminuli su na licu mjesta. Vozač i putnik u VW-u su hospitalizovani.

Saljamovu smo mogli gledati i u Bosni i Hercegovini. I to u Svjetskoj seriji Red Bull Cliff Diving, kada je učestvovala skokovima sa Starog mosta u Mostaru.


Raport.ba