Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Susret Kasumovića i delegacije ArcelorMittala: Izraženo zadovoljstvo zbog izgradnje moderne Toplane

Gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića jutros je posjetila delegacija kompanije ArcelorMittal, a tokom susreta izraženo je obostrano zadovoljstvo zbog uspješne realizacije projekta izgradnje moderne ekološki privatljive Toplane, kroz koji će građanima i drugim subjektima biti osigurana kvalitetna isporuka toplinske energije.

U delegaciji ArcelorMittala su bili Augustine Kochuparampil, generalni direktor ArcelorMittal Evropa – segment Dugi proizvodi, Nikhil Mehta, generalni direktor ArcelorMittala Zenica i Sanjay Samaddar, koji od 31. marta 2022. godine preuzima funkciju generalnog direktora koju je do sada obnašao Augustine Kochuparampil.

Kompanija ArcelorMittal, kako je rečeno, dala je izuzetan doprinos u realizaciji generacijskog projekta rješavanja problema daljinskog zagrijavanja u gradu Zenica, što je bila i glavna tema ovog susreta.

“Uz iznalaženje vlastitih sredstava i partnerstvo te ogromnu podršku kompanije ArcelorMittal, a na radost svih korisnika daljinskog zagrijavanja u gradu Zenica, riješili smo problem. Građani Zenice poslije skoro tri decenije zadovoljni su grijanjem”, kazao je gradonačelnik Fuad Kasumović.

Naglašeno je da su ulaganja kompanije ArcelorMittal u zaštitu životne sredine milionska te da ova kompanija njeguje prijateljsko okruženje i dobru saradnju sa lokalnim zajednicama u kojima posluje.

Također, izneseni su planovi i očekivanja kompanije ArcelorMittal za naredni period.

Zaključeno je da će se saradnja Grada Zenica i kompanije ArcelorMittal nastaviti i u budućnosti, saopćeno je iz Grada Zenica.

Raport.ba