Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Tegeltija ipak nije potpisao odluku o hitnoj nabavci luksuzne Škode za FIPA-u

– Na portalima “Pratimo tendere” i “Fokus” 23. novembra 2022. godine, objavljen je članak pod naslovom: Milica Marković hitno iz budžetskih rezervi kupuje “Škodu Octaviu A8” u kojem se navodi netačna informacija, stoji u reakciji koju smo dobili elektronskom poštom iz Vijeća ministara BiH.

U nastavke se potom citira sporna rečenica iz teksta o nabavci “Škode Octavie A8”:

“Trošenje 50.000 KM iz budžetskih rezervi SNSD-ovoj direktorici Agencije za unapređenje stranih investicija u BiH Milici Marković obezbijedio je SNSD-ov predsjedavajući Savjeta ministara BiH Zoran Tegeltija”.

– Radi ostvarivanja prava fizičkog lica na pravičan i na istinitim činjenicama zasnovan tretman u medijskim pričama i prava javnosti na istinite, tačne, fer, objektivne i potpune informacije, tražimo da objavite sljedeći demanti:

“Savjet ministara BiH nije donio odluku o odobravanju sredstava iz tekuće budžetske rezerve Agenciji za unapređenje stranih investicija u BiH u iznosu od 50.000 KM, a u svrhu nabavke službenog vozila za potrebe Agencije, pa prema tome istu nije potpisao predsjedavajući Savjeta ministara BiH dr. Zoran Tegeltija”.

– Pored objave demantija, tražimo da objavite i izvinjenje za načinjenu reputacijsku štetu koju je predsjedavajućem i Savjetu ministara BiH načinio netačni sadržaj, napisali su iz Generalnog sekretarijata Vijeća ministara BiH.

Iz Vijeća ministara nisu spomenuli da je bilo šta drugo sporno u tekstu koji smo prenijeli sa portala “pratimotenedere.ba”, osim rečenice iz podnaslova. Odluka (čiji faksimil smo također prenijeli) bila je spremna, no očito se odustalo od stavljanja potpisa na istu.

Vijest Tegeltija ipak nije potpisao odluku o hitnoj nabavci luksuzne Škode za FIPA-u se prvi put pojavila na sljedećem linku: Fokus.ba.

Fokus