Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Teška nesreća kod Prijedora: Poginuo motociklista, maloljetnik teško povrijeđen

Teška nesreća kod Prijedora desila se sinoć. Teška nesreća se sinoć dogodila u Tukovima kod Prijedora poginuo je A.L. iz ovog grada.

Kako navodi Srpskainfo, tokom uviđaja kojem je prisustvovao dežurni tužilac OJT Prijedor utvrđeno je da su u nesreći učestvovala čak trojica motociklista.

Nastradali A.L. vozio je motocikl “gilera”. Navodi se da je teško povrijeđeni maloljetnik motocikl “pežo” i K.Č. iz Prijedora koji je vozio “pjađo”.

Teško povrijeđeni maloljetnik je zbog ozbiljnosti povreda prebačen u UKC Republike Srpske.

Policijska uprava Prijedor apelovala je u saopštenju na motocikliste da se pridržavaju saobraćajnih propisa i prilagode vožnju uslovima na putu.

Na bosanskohercegovačkim putevima u prošloj 2021. godini dogodilo se ukupno 30.238 saobraćajnih nesreća u kojima je poginulo 255 osoba!

Prema zvaničnim podacima bh. policijskih agencija, povrijeđeno je čak 9.799 osoba. Od toga broja, 1.471 osoba je zadobila teške povrede, dok je 8.328 osoba zadobilo lakše povrede.

Od ukupnog broja saobraćajnih nesreća, u 6.931 slučaju radilo se o nesrećema sa poginulim i povrijeđenim osobama, dok su ostale nesreće (23.307) bile sa materijalnom štetom.

Kada je riječ o nesrećama u bh. entitetu RS, u odnosu na 2020. godinu broj nastradalih je ostao isti – 101, što predstavlja 39,6 posto od ukupnog broja poginulih u nesrećama u BiH.

Raport.ba