Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Turisti zaigrali koliko dok su čekali gondolu za Trebevićku žičaru: Pogledajte video

Trebevićka žičara, jedan je od atraktivnih simbola Sarajeva. Svojom atraktivnošću je od svog otvaranja bila i ostala poželjna kako domaćim tako i stranim turistima koji posjete ovu atrakciju glavnog grada BiH. Međutim, danas se desila jedna zanimljiva situacija. Turisti su zaigrali koliko dok su čekali gondolu za Trebevićku žičaru.

Naime, posjetioci dok su čekali gondolu za Trebevićku žičaru odlučili su zaigrati kolo uz raznorsnu muziku. Nekoliko posjetioca je odlučilo zaigrati kolo, dok su ostali turisti posmatrali.

Vjerovatno se radi o domaćim turistima.

U prilogu pogledajte kako je to izgledalo:

Kao i mnoge druge znamenitosti i simboli u gradovima širom BiH i svijeta, i Trebevićka žičara je simbol koji posjetioci žele zabilježiti na fotografijama.

Neki od turista, kako domaćih tako i stranih, ljepote koje pruža Trebevićka žičara, panoramski pogled na Sarajevo žele zabilježiti u periodu života koje za njih ima posebno značenje kako bi na fotografijama zabilježili trenutak svoje sreće, ali i prirodne ljepote koje pruža Sarajevo i njegova okolina.

Podsjetimo, Trebevićka žičara, ili uspinjača kako su je mnogi znali zvati, vratila se Sarajevu i Starom Gradu nakon 26 godina. Prva Trebevićka žičara, u sarajevskom žargonu poznatija kao uspinjača. Svečano je otvorena 3. maja 1959. godine, a povezivala je Bistrik (583 m/nv) sa Vidikovcem na Trebeviću (1160 m/nv). Puštanju u promet uspinjače prisustvovao je veliki broj građana, koji su „okupirali“ polaznu stanicu, ali i padinske ulice i avlije iznad kojih je prolazila.

Raport.ba