Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Tužilaštvo BiH obaviješteno. Dojava o utapanju migranata u rijeci Savi

Policijski službenici Policijske uprave Gradiška postupaju po dojavi o utapanju, o čemu je obaviješteno i Tužilaštvo BiH.

Naime, dojavljeno je da je rijeci Savi u mjestu Orahova, grad Gradiška u petak oko 16.45 sati, došlo do prevrtanja čamca i utapanja lica.

Za ova lica se tvrdi da svojim izgledom asociraju na migrante. Objavili su to iz Ministarstva unutrašnjih poslova bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska.

Policijski službenici Policijske uprave Gradiška zajedno sa Graničnom policijom BiH, Jedinicom granične policije Gradiška, izvršili su obilazak korita i obale rijeke Save.

Tom prilikom nisu pronađena lica kao ni beživotna tijela koja svojim izgledom asociraju na migrante, kao ni lične stvari istih.

Ostvarena je komunikacija i saradnja sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Hrvatske. Oni su izvršili obilazak pojasa duž rijeke Save na svom području.

Tom prilikom za sada nisu pronašli lica, kao ni beživotna tijela.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Tužilaštva Bosne i Hercegovine. Time se u slučaj uključilo i Tužilaštvo BiH. Pod njegovim nadzorom se preduzimaju dalje mjere i radnje na utvrđivanju postojanja elemenata krivičnog djela krijumčarenje lica, navedeno je u saopćenju Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a.

Raport.ba