Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

U BiH je jutros oblačno vrijeme. Bit će i kiše

U Bosni i Hercegovini jutros je oblačno vrijeme. Lokalno je registrovana slaba kiša ili rosulja.

Temperature zraka izmjerene u 07.00 sati: Bjelašnica -3; Ivan Sedlo 0; Livno 1; Bugojno i Sarajevo 2; Bihać, Drvar, Gradačac, Jajce i Tuzla 3; Banja Luka, Bijeljina, Doboj, Sanski Most, Široki Brijeg, Stolac i Zenica 4; Grude 6; Trebinje 9; Mostar 10 i Neum 11 stepeni.

U Sarajevu će biti oblačno vrijeme

Danas će u Bosni i Hercegovini biti pretežno oblačno vrijeme. Lokalno će padati slaba kiša ili rosulja, a u višim područjima slab snijeg. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 7, na jugu zemlje od 10 do 13 stepeni.

U Sarajevu će biti oblačno. Povremeno će biti rosulje, a u večernjim satima slaba kiša. Najviša dnevna temperatura zraka oko 4 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Magla ovoga jutra smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove. Vozači se pozivaju na pojačan oprez.

Zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila na magistralnom putu M-5 Vitez- Bila (Kremenik), saobraćaj je obustavljen. Preusmjeren je na alternativni pravac.     

Izdvajaju se dionice u dolinama rijeka Une, Sane, Lašve, Bosne, Save i Spreče, kao i putne pravce: Sarajevo-Tuzla-Orašje, Vitez-Travnik, Donji Vakuf-Bugojno i Novi Travnik-Bugojno. Kolovoz je mjestimično vlažan, a u višim predjelima upozorava se na moguću poledicu. Skreće se pažnja i na učestale odrone zemlje ili kamenja.

Zbog izvođenja radova na dionici magistralnog puta Žitomislići-Počitelj, svaki dan osim nedjelje i praznika dolazi do obustave saobraćaja u terminima od 09 do 12 :15 sati i od 13 :15 do 15 sati.

Povremene obustave saobraćaja

Povremene polusatne obustave saobraćaja zbog deminiranja terena aktuelne su od 08 do 16 sati na magistralnom putu Srebrenik-Orašje, dionici Cerik-pijaca „Arizona“. Za vrijeme obustave u funkciji je alternativni pravac Cerik-Brčko-Orašje.

U toku su sanacioni radovi na dionici magistralnog puta Sarajevo-Vogošća u ulici Alipašina (od raskrsnice za stadion “Asim Ferhatović Hase” do naselja Šip) zbog čega vozila iz pravca Sarajeva saobraćaju usporeno, jednom trakom, dok se vozila iz pravca Vogošće preusmjeravaju na alternativni pravac (kroz ulicu Jukićeva).

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije zbog radova saobraća se i na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, kao i na magistralnim putevima: Bihać-Bosanski Petrovac, Jajce-Crna Rijeka i Doboj-Maglaj.

Raport.ba