Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

U četvrtak sjednica Komisije za pripremu izbora Vijeća ministara BiH: Hoće li Krišto biti predsjedavajuća?

Konstitutivna sjednica Komisije za pripremu izbora Vijeća ministara Bosne i Hercegovine zakazana je za četvrtak, 8. decembra. Objavljeno je ovo na zvaničnoj stranici Parlamentarne skupštine BiH.

Na predloženom dnevnom redu je konstituisanje Komisije za pripremu izbora Vijeća ministara – izbor predsjedavajućeg, prvog i drugog zamjenika predsjedavajućeg.

Članovi Komisije za pripremu izbora Vijeća ministara BiH su: Sanja Vulić, Darko Babalj, Mira Pekić, Nenad Grković, Čedomir Stojanović. Potom, Milan Petković, Nermin Mandra, Predrag Kožul, Saša Magazinović. Kao i Milan Dunović, Nihad Omerović, Sabina Ćudić, Jasmin Emrić i Aida Baručija.

Podsjetimo, protekle sedmice predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio je da je Borjana Krišto kandidat ove stranke za predsjedavajuću.

“Više puta sam rekao da ćemo imati uravnotežen odnos dama i gospode. Vezano za imena i resore u Vijeću ministara idući sedmice ćemo voditi razgovore. Nastojat ćemo napraviti korektan dogovor između tri predstavnika vlasti i važno je da to zajednički funkcionira”, kazao je Čović.

Borjana Krišto je na proteklim izborima bila kandidatkinja stranaka okupljenih oko Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH za člana Predsjedništva BiH. U proteklom mandatu bila je članica Kolegija Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH. Postavlja se pitanje hoće li ona biti predsjedavajuća.

Pored toga, Čović je otkrio kako će predsjednica FBiH biti Lidija Bradara.

Raport.ba