Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

U Memorijalnom centru Srebrenica – Potočari održan sastanak Organizacionog odbora za obilježavanje 11. jula

U Memorijalnom centru Srebrenica – Potočari danas je održan sastanak Organizacionog odbora za obilježavanje 11. jula 1995. godine, 28. godišnjice genocida nad Bošnjacima „SZ UN-a“ Srebrenica, javlja Anadolija.

Na sastanku je potvrđeno imenovanje rukovodstva Organizacionog odbora, te su imenovani predsjednici pododbora unutar Organizacionog odbora za obilježavanje 28. godišnjice genocida nad Bošnjacima „Sigurne zone UN-a“ Srebrenica i ukop identifikovanih žrtava iz jula 1995. godine.

Hamdija Fejzić, zamjenik načelnika općine Srebrenica, imenovan je za predsjednika Organizacionog odbora.

Damir Peštalić, Emir Suljagić i Šefket Hafizović su potpredsjednici Organizacionog odbora. Mirsad Bešić je odlukom potvrđen za generalnog sekretara, a Nermin Alivuković za sekretara Organizacionog odbora.

“Na današnjem sastanku je potvrđeno rukovodstvo Organizacionog odbora, te su imenovani predsjednici jedanaest pododbora koji će sa svojim timovima provoditi akivnosti na pripremi obilježavanja 28. godišnjice genocida nad Bošnjacima “SZ UN-a” Srebrenica iz jula 1995. godine. U samom sastavu organizacionog odbora nema velikih promjena, uglavnom su ostali iste osobe koje su i do sada radile. To su osobe sa iskustvom i vjerujem da će odgovoriti zadatku koji je pred svima nama”, istakao je Fejzić.

Imenovani su sljedeći predsjednici pododbora: Mirsad Bajrović – pododbor za logističku podršku i realizaciju, Samir Mirvić – pododbor za sigurnost, Adem Mehmedović – pododbor za informisanje i medijsko predstavljanje, Faruk ef. Hasanović – pododbor za vjerska pitanja, Emir Suljagić – pododbor za naučnu, kulturnu i izdavačku djelatnost, Dina Budalica – pododbor za protokol i VIP, Suljo Čakanović – pododbor za “Marš mira”, Hamdija Fejzić – pododbor za materijalnu i finansijsku podršku, Vedad Hodžić – pododbor za scenografiju i režiju, Abdulsamed Đozić – pododbor za redarstvo, pododbor za izradu programa – Rukovodstvo organizacionog odbora i predsjednici pododbora.

Na sastanku se razgovaralo i o dosadašnjim aktivnostima na pripremi obilježavanja 28. godišnjice genocida nad Bošnjacima „SZ UN-a“ Srebrenica.

Raport.ba