Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

U ubistvo Eskobara umiješana dvojica mladića iz BiH?

Dvojica muškaraca iz Bosne i Hercegovine za koje Više javno tužilaštvo u Srbiji traži raspisivanje potjernice zbog sumnje da su pomagali u ubistvu Ranka Radoševića Eskobara, navodno su dan prije zločina došli na auto plac žrtve i predstavili se kao potencijalni kupci vozila, saznaje Blic.

Dan prije nego što je ubijen Ranko Radošević zvani Eskobar, dvije osobe su se interesovale da kupe automobil od njega. Kako se sumnja, u pitanju su dvojica državljana BiH.

Željeli kupiti automobil

Navodni kupci su bili na Radoševićevom placu. Rekli su da žele da kupe jedan automobil.

“Cjenkali su se. Uspjeli su da spuste cijenu sa 30.000 eura na 28.000”, kaže izvor Blica.

Radošević je dogovorio sa kupcima da dođu dan kasnije u 11 sati na pumpu i ponesu novac. Tada bi obavili kuprodaju.

Međutim, umjesto kupaca, došle su ubice.

Podsjetimo, Stefan Z. (28), Luka V. (25) i maloljetnica (17) uhapšeni su jučer zbog sumnje da su učestvovali 9. marta u likvidaciji Ranka Radoševića. On je ubijen u jednom kafiću u Rušnju.

“Naredbom o sprovođenju istrage Stefanu Z. i Luki V. na teret se stavlja da su 9. marta 2023. godine oko 11:05 sati na podmukao način lišili života R.R. On je usljed zadobijenih povreda preminuo u 11:32 sati.

Pri tome su sa umišljajem doveli u opasnost život tri gosta u kafiću. Noseći hirurške maske preko lica, obojica su, kako se sumnja, kada su ugledali oštećenog na parkingu benzinske stanice, izvadili pištolje. Ispalili su više projektila u njega dok je stajao ispred ulaza u kafić.

R.R. je pobjegao u kafić. Za njim je ušao osumnjičeni Stefan Z. i ispalio mu nekoliko projektila u leđa, usljed čega je oštećeni pao na pod. Stefan Z. mu je potom prišao i iz neposredne blizine mu ispalio još jedan projektil u glavu.

Pobjegli sa mjesta ubistva

Nakon toga su obojica osumnjičenih pobjegli sa lica mjesta automobilom marke Golf 4, koje su u naselju Petlovo brdo zapalili. Potom su se odvezli u ranije iznajmljeni stan na Novom Beogradu.

Sumnja se da su drugo dvoje osumnjičenih Stefanu L. i Luki V. stvorili uslove za izvršenje krivičnog djela”, kažu za Blic u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Njih troje je policija prejučer zatekla u “štek stanu” na Novom Beogradu.

Stan se, prema saznanjima Blica nalazio u prizemlju zgrade. Ta zgrada i okolina nisu pokriveni kamera. Pretpostavlja se da su izabrali takvu lokaciju kako ne bi bili primijećeni, ali i kako bi iz stana u prizemlju mogli lakše da pobjegnu.

Raport.ba