Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Uhapšen Denis Stojnić, iz policije objavili razloge hapšenja

Denisa Stojnića, bh. MMA borca, sinoć su u Sarajevu uhapsili pripadnici MUP-a KS-a.

Stojnić je uhapšen po nalogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine, a nezvanično se saznaje da se dovodi u vezu sa korištenjem aplikacije Sky, zbog čega je proteklih dana uhapšeno više osoba.

Uhapšen je zbog sumnje na navođenje na međunarodnu prostituciju i primanje dara za trgovinu utjecajem.

“Dana 29.10.2022.godine oko 23:00h po Naredbi Tužilaštva Bosne i Hercegovine policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su u ulici Zelenih Beretki, područje općine Stari grad Sarajevo, lišili slobode lice D.S. rođen 1980. godine iz Sarajeva zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično “Međunarodno navođenje na prostituciju” iz člana 187. Krivičnog zakona BIH i “Primanje dara ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem” iz člana 219. istog zakona”, navedeno je iz Odjeljenja za odnose sa javnošću Uprave policije MUP-a KS.

Na osnovu naredbe sudije za prethodni postupak Suda Bosne i Hercegovine izvršeni su pretresi više stanova i ostalih prostorija koje koristi osumnjičeni s ciljem pronalaska dokaza i predmeta vezanih za izvršenje navedenih krivičnih djela. Policija nije navela da li su pronađeni neki dokazi ili nedozvoljeni predmeti.

Stojnić je trenutno smješten u prostorije za zadržavanje lica lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo i nad istim će se tokom dana nastaviti kriminalistička obrada.

O preduzetim mjerama i radnjama obaviješten je postupajući tužilac Tužilaštva BiH, pod čijim nadzorom policijski službenici Uprave policije nastavljaju dalje aktivnosti s ciljem dokumentovanja predmetnih krivičnih djela.

Vijest Uhapšen Denis Stojnić, iz policije objavili razloge hapšenja se prvi put pojavila na sljedećem linku: Fokus.ba.

Fokus