Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Uhapšen muškarac za koga se sumnja da je ubio staricu iz Živinica

Muškarac čiji su inicijali M.A. (27) uhapšen je zbog sumnje da je ubio staricu J.N. (91) iz Ciljuga kod Živinica, saopšteno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

Navedeni mladić je jučer uhapšen u Živinicama i priveden u službene prostorije, gdje je u toku kriminalistička obrada. 

“Osumnjičeni je uhapšen u Živinicama i priveden u službene prostorije gdje je u toku kriminalistička obrada, a po njenom završetku će biti predat Kantonalnom tužilaštvu zbog sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo.”, navedeno je u saopćenju.

Podsjetimo, starica je pronađena mrtva, 30. oktobra u svojoj kući u Ciljugama kod Živinica. Policija i dežurni tužlac su, nakon pronalaska tijela starice, nastavili da utvrđuju okolnosti pod kojim je došlo do njene smrti.

O detaljima slučaja te ko je ubio staricu prije dva dana govorio je i portparol Tužilaštva TK:

“Dežurni tužilac je izdao naredbu za obdukciju tijela kako bi se utvrdili tačni uzroci smrti. Uviđaj i druge istražne radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti koje se vezuju za ovaj događaj obavljaju dežurni tužilac. Kao i istražitelji Sektora kriminalističke policije MUP-a TK i OKP PU Živinice.

Nakon obavljanja obdukcije bit ćemo u mogućnosti saopćiti više informacija o uzrocima smrti starice”, izjavio je tada portparol Kantonalnog tužilaštva TK Admir Arnautović.

U narednom periodu bit će poznato više detalja.

Raport.ba