Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Umro Miroslav Ćiro Blažević!

Umro je Miroslav Ćiro Blažević.

Legendarni nogometni trener i bivši selektor reprezentacija Hrvatske i Bosne i Hercegovine preminuo je u 88. godini nakon duge borbe s rakom.

Bolest mu je prvi put dijagnosticirana 2011. godine. Dvaput ju je pobijedio, ali treći puta nažalost nije uspio.

Ćiro Blažević: Sutra bi proslavio 88. rođendan

Legendarni Travničanin sutra je trebao proslaviti 88. rođendan, prenosi Index.hr.

Prije nekoliko dana, Blažević progovorio je o svom zdravstvenom stanju i borbom s karcinomom prostate.

“Tako sam bolestan, tako mi je teško. Ova je*ena bolest me cijelog zaokupirala. Mučim se, patim se. Imam velike bolove, tako, eto…

Noge me ne drže više od silne vode, idem na infuziju. Situacija je teška, da budem iskren. Vrlo, vrlo teška. Rak mi je otišao na sve kosti i na najgore i najopasnije mjesto, jetru. I uništava sve polako i sigurno”, rekao je Ćiro za Story.

Prošlog maja, Blažević je boravio u rodnom Travniku, gdje je prisustvovao revijalnoj utakmici između nogometnih zvijezda Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Počasni građanin Travnika

Nažalost, to je bio svojevrstan oproštaj od rodnog grada…

“Jako sam uzbuđen, jer je dosta dugo prošlo kako nisam naučio na ovakvu vrstu susreta. Dok traje traje, kad staneš, živiš od uspomena kojih se neko sjeti, neko ne. Imao sam privilegiju da sam opet tu sa vama, sa kojima sarađujem niz godina.

Uzbuđen sam da se mogu družiti s onima koji su najvažniji. To sam davno dijagnosticirao i ne bih trajao da nisam vidio da je publika najvažnija, a vi ste duša publike”, rekao je tada Ćiro Blažević.

Dodao je da je sretan i ponosan da je za života ima čast da je proglašen počasnim građaninom grada koji voli i za koji je sentimentalno vezan.

Raport.ba