Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Vatra progutala fabriku u Laktašima, šteta oko 200.000 maraka

U požaru koji je izbio na fabrici namještaja “Laki” u Aleksandrovcu nije bilo povrijeđenih, a prema prvim informacijama, procjenjuje se da je vatra napravila štetu od oko 200.000 maraka.

Požar je izbio u srijedu oko 13.50, a kako nam je potvrđeno, fabrika namještaja je u potpunosti izgorjela jer se vatra veoma brzo širila, prenose “Nezavisne”.

Iako je potpuno zahvatila objekt, vatrogasaci su uspjeli spriječiti da se požar proširi na druge objekte, ali je oštećena jedna kuća koja je bila u istom dvorištu. 

Kako je potvrđeno, osim mašina, materijala i druge robe, izgorjeli su i gotovi proizvodi, a šteta je totalna. Vatru su gasili pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Laktaši, koji su imali pune ruke posla jer se vatra i nakon što je ugase znala ponovo rasplamsati.

Očevici kažu da se vatra munjevito širila zbog spužvi i drugih lako zapaljivih stvari, da je uprkos tome što su vatrogasci brzo došli sve skoro odmah zahvatio plamen, te da je prava sreća što nije bilo posljedica po ljude. Zbog ovog velikog požara iznad Aleksandrovca se mogao vidjeti gust crni dim koji je kuljao.

Kako je saopšteno iz Policijske uprave Banja Luka, Policijskoj stanici Laktaši u srijedu u 13.55 prijavljeno je da je u mjestu Aleksandrovac, opština Laktaši, došlo do požara u hali za proizvodnju namještaja vlasništvo N.L. iz Laktaša te da nije bilo povrijeđenih lica. 

Navode da je o događaju obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka.

Policija je juče na licu mjesta kada su se stekli uslovi počela uviđaj, nakon čega će biti poznato više informacija o uzroku požara.

Raport.ba