Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Večeras premijera filma o RS. Karić oštro odgovorila autoru: Zapamtite, jedini pobjednik će zauvijek biti istina

Samo dva dana nakon neustavnog obilježavanja 9. januara u Istočnom Sarajevu, večeras se na istom mjestu organizuje premijera filma Borisa Malagurskog o Republici Srpskoj. Sve to je na svom zvaničnom Facebook profilu prokomentirala i gradonačelnica Sarajeva, Benjamina Karić.

“Organiziju se premijera filma. Na istu sam, uz provokaciju od strane autora, javno pozvana „da sjedim u prvom redu“.

Degutantna je i nadasve uvredljiva informacija da je Malagurski nakon svega dobio medijski prostor na jednoj od sarajevskih televizija koju je nazvao „malom premijerom na Bistriku za odabranu publiku u Sarajevu“.

Gospodine Malagurski, Sarajevo bira da na uvrede, laži i negiranje genocida ne ćuti! Nikada u prijestolnici jedine nam domovine nećemo dozvoliti izjednačavanje žrtava i zločinaca. I zajedno ćemo biti glasniji od onih koji to uzaludno pokušavaju.

U ime svih Sarajki i Sarajlija vam poručujem da se mi nastavljamo braniti međunarodnim presudama i hrabrošću po kojoj su ovaj grad. Ova zemlja i svi njeni građani kroz cijelu svoju historiju prepoznatljivi. Zapamtite, jedini pobjednik zauvijek će biti istina”, napisala je Karić.

Podsjetimo, početkom godine reditelj Boris Malagurski najavio je sarajevsku premijeru filma “Republika Srpska: Borba za slobodu”. I pozvao gradonačelnicu Benjaminu Karić da prisustvuje.

Konačno! pic.twitter.com/zOKcWfwb1r— Boris Malagurski (@malagurski) January 1, 2023

Na svom Twitter profilu naveo je da će spomenuti film 11. januara biti prikazan u glavnom gradu BiH


Raport.ba