Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Više od 40 radnika “Preventa” ostaje bez posla, otkazi uručeni i onima koji su na bolovanju!?

“Više od 40 radnika firme ‘Prevent’ d.o.o Zenica na nezakonit način ostaje bez posla, u kompaniji u kojoj su proveli preko 20 godina. S toga će se radnici okupiti u četvrtak u 13 sati na lokaciji Goraždanska 84a i iskazati svoje nezadovoljstvo na sastanku s direktorom spomenute firme”, poručuju iz Udruženja građana “Radnički pokret”.

Kako tvrde, više od 40 radnika upućeno je „na čekanje“, gdje je zaposleniku vijeća poslan dopis o saglasnosti za otkaz, a prema kojem su se radnici izjasnili kako nisu saglasni. Isti stav dalo je i Vijeće radnika.

“U međuvremenu osam radnika je dobilo rješenje o otkazu na kućnu adresu, sa obrazloženjem ‘zbog ekonomske situacije’. Također, osobama koje su na bolovanju uručen je nezakonit otkaz”, poručuju iz “Radničkog pokreta”.

Oštećeni radnici obratili su se za pomoć pomenutom udruženju, kako bi zaštitili svoja prava, u čemu će pomoći i stručni advokatski tim, koji će ukazati na nezakonite aktivnosti u spomenutom otkazu.

Vijest Više od 40 radnika “Preventa” ostaje bez posla, otkazi uručeni i onima koji su na bolovanju!? se prvi put pojavila na sljedećem linku: Fokus.ba.

Fokus