Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Vukanović o krahu referenduma SNSD-a: Odbranili smo Staljingrad, sad idemo na politički Berlin

Nebojša Vukanović, lider Liste Za pravdu i red uporedio je jučerašnji neuspjeh SNSD da opozove gradonačelnika Bijeljine Ljubišu Petrovića s odbranom Staljingrada, a sad najvljuje pohod na politički Berlin.

“Staljingrad odbranjen, tačka preokreta do konačne slobode, sad idemo na SNSD, politički Berlin RS”, objavio je Vukanović na svom blogu.

“Kad je odbranjen naš politički Staljingrad, Bijeljina ostala bastion slobode i neosvojiva tvrđava za režim, sve je iz korijena drugačije i na političkoj sceni RS ništa više neće biti isto. Režim je doživio žestok udarac od koga se neće oporaviti, a nakon tačke preokreta i odbrane našeg Staljingrada, sada sa novom energijom, entuzijazmom, vjerom i konceptom krećemo na srce režima, politički Berlin srpskog naroda i građana RS, koji se simbolično nalazi u Bakincima”, napisao je Vukanović.

On je pojasnio da će, “kao i do sada, borba biti mirna, nenasilna ali avangardna i na nju režim neće imati odgovor”.

Zapitao se i da li bi Ljubiša Petrović dobio ovakvo povjerenje naroda da su, kako je naveo, negdje blizu njega bili “razni Nešići, Selaci, Rankići ili, nažalost, Stanivukovići”.

SNSD je pokušao referendumom opozvati gradonačelnika Bijeljine, međutim, građani su to masovno odbili. Inače, Bijeljina je grad koji SNSD nikako ne može da osvoji. Ljubiša Petrović je član SDS-a koji je i ranije imao gradonačelnika.

Raport.ba