Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Zahiragić odgovorio SDP-u: Vrijeme verbalnih delikata i golih otoka, na vašu žalost, davno je prošlo

Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine saopćila je danas da oštro osuđuje govor mržnje zastupnika SDA u Skupštini Kantona Sarajevo Harisa Zahiragića i daje punu podršku Mirsadu Čamdžiću, potpredsjedniku Naše stranke.

“Iako nas ne čudi od koga dolazi ovaj govor mržnje, jer pomenutnom zastupniku nije prvi put da vrijeđa i etiketira svoje političke protivnike, očigledno je da je mlađahni političar sada zaista pretjerao.

Upotrebiti izraz „balija“, isti onaj izraz koji je u protekloj agresiji na BiH korišten kao pridjev za hiljade pobijenih nedužnih Bošnjaka, nečuveno je i prevazilazi sve civilizacijske vrijednosti koje se koriste u bh. politici.

Očekivali smo da će se Zahiragić izviniti Čamdžiću. Ali umjesto toga, on je svojim pokušajem opravdanja svoje, kako on tvrdi, nespretne izjave, postigao potpuni kontraefekat. I na taj način još jednom dokazao da se radi o klasičnom političkom diletantu, čiji je jedini politički cilj, ne odbrana SDA, nego odbrana bračnog para Izetbegović”, saopćio je SDP.

Šta je Zahiragić odgovorio

Sada se ponovo oglasio Zahiragić i odgovorio SDP-u. Kaže da su Dodikovi “muslimani” nervozni, zato što nisu uspjeli isporučiti ono što su obećali svojim mentorima.

“Osim toga, izgubili su vlast u USK, izgubili su vlast i u TK, a na državnom nivou imaju samo 1/3 ministra (kako su sami govorili), koji je presuđivan za teška krivična djela. Kako ne bi morali polagati taj račun svom vrijednom članstvu širom Bosne i Hercegovine, koje je očito postalo taocem sarajevskih talova, pokušavaju napraviti temu od mog tweeta.

Ja sam se izvinio javnosti za neprimjerenu reakciju, a neka se SDP izvini građanima što su za ministra odbrane imenovali presuđivanog čovjeka, što su Dodiku dali 4. delegata u Domu naroda, što su isto pokušali dati HDZ-u, što potpisuje sporazume koji im se pišu u centralama SNSD-a i HDZ-a, što su sebično uništili Pokret za Državu, što su prezadužili, uništili i opljačkali Kanton Sarajevo, što ignorišu teške optužbe na račun njihovih kandidata za ministre, što su slagali da neće sa nacionalnim strankama, a potrčali im u krilo odmah nakon izbora…”, napisao je Zahiragić na društvenim mrežama.

Kaže da on nije kriv za to, niti je kriva SDA, nego loše vodstvo Nermina Nikšića, koji je, kako kaže Zahiragić, nekada ozbiljni SDP podredio strankama koje su jedva parlamentarne poput “NS” i “NIP”.Napominje kako je dokaz za to i današnje saopštenje SDP-a.

Dodik i Bradara

“Deplasirano je da oni mene pokušavaju staviti u kontekst onih koji su kako kažu “pobili hiljade pobijenih nedužnih Bošnjaka”, dok se njihov Predsjednik Nikšić na skupovima hvali da su na njihovim listama vojnici tzv. “VRs” – baš oni koji su pobili te nedužne Bošnjake!

Reaguju na moj tweet sa privatnog profila, a šute s druge strane na Dodikovo negiranja genocida i na Bradarino opravdavanje ratnog zločinca!

Šutjeli su i na prijetnje Predraga Kojovića da će oružjem preuzeti vlast.

Šutjeli su i na uvrede upućene od strane kadrova NS zlatnom ljiljanu i članu Predsjedništva Bosne i Hercegovine Komšiću kojeg su nazvali domobranom.

Šutjeli su kada je novinar nazvao člana državne Komisije za nacionalne spomenike Kapidžića balijom i drugim pogrdnim epitetima…”, nabrojao je Zahiragić.

Optužio je SDP da šuti i na najbrutalnije uvrede koje “njihovi kadrovi kontinuirano upućuju Predsjedniku Izetbegoviću i njegovoj supruzi”. Zahigarić piše predsjednik za Izetbegovića velikim početnim slovom P.

Jalovi pokušaji

“Šute i na svakodnevne laži i uvrede kojima njihovi kadrovi kontaminiraju javni prostor.

Šute i na lažne afere koje fabrikuju!

Ne samo da šute, nego čak i generišu, napade na uvaženog Reis-ul-ulemu…

Također, pokušaji da ovom prilikom operu islamofobiju Igora Stojanovića su jalovi i loši, jer cijela javnost je čula šta je on izgovorio, a nije mu to prvi put, najdraže su mu teme ideološke teme koje često uključuju islam i džamije…

Znam da drugovima iz SDP-a smeta moje političko djelovanje, tim prije zato što nemam oraha u džepu i što imam čist obraz, pa koriste svaku priliku da pokušaju kriminalizirati moje riječi”, napisao je Zahiragić.

Zatim je “podsjetio” da je vrijeme verbalnih delikata i golih otoka, kako piše, na žalost SDP-a, davno prošlo vrijeme!

“I da, taj “politički diletant” – kako su me oslovili i nastavili vrijeđati – kao kandidat za Skupštinu Kantona Sarajevo imao je više od duplo više glasova od vašeg Predsjednika Nikšića koji je bio kandidat za državni Parlament, a koji u njega nije uspio ući ni preko kompenzacije, pa dalo bi se diskutovati ko je zaista politički diletant…”, napisao je Zahiragić.

Raport.ba