Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Završeni radovi na cesti koja vodi do Trebevića

Završena je rekonstrukcija ceste koja vodi do Trebevića, a Opština Istočni Stari Grad upriličila je svečano otvaranje obnovljene ceste.

Otvaranju su, osim domaćina, načelnika Opštine Istočni Stari Grad Boje Gašanovića, prisustvovali ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta i Adnan Mujan, predstavnik kompanije “Demus”, koja je izvodila radove.

Načelnik Gašanović izrazio je zadovoljstvo saradnjom sa Ministarstvom saobraćaja KS, koje je pružilo podršku tom projektu.

– Ozvaničili smo završetak radova na važnom projektu izgradnje saobraćajne infrastrukture u opštini Istočni Stari Grad. Saradnjom sa kantonalnim ministarstvom uspjeli smo da izvršimo rekonstrukciju i rehabilitaciju saobraćajnice koja je žila kucavica razvoja turizma u našoj opštini. Siguran sam da će posjetioci i turisti, koji dolaze da uživaju na olimpijskoj planini, sad biti zadovoljni, a nama je ovaj projekt pokazao da udruženim snagama možemo praviti značajne korake za dobrobit svih nas – rekao je načelnik Gašanović, u prigodnoj izjavi.

Tom prilikom, on je uručio ministru Šteti priznanje u znak zahvalnosti za izuzetnu i uspješnu saradnju.

– Ponosni smo što je taj projekt završen prije roka i što, tokom izvođenja radova, saobraćaj nije obustavljan. Ovo je najveći i jedan od značajnijih međuentitetskih projekata, čije će benefite osjetiti svi posjetioci Trebevića. Ponosni smo i zahvalni što smo bili dio tog projekta – istakao je Mujan, predstavnik kompanije “Demus”, koja je izvodila radove.

Kako u saopćenju za javnost navodi Služba za protokol i press KS, Vlada Kantona Sarajevo podržala je obnovu te ceste, koja je od važnosti za sve građane našeg kantona.

– Građani Sarajeva svakodnevno posjećuju Trebević i taj projekt od velikog je značaja za naše građane kojima će biti olakšan pristup toj olimpijskoj planini. Zadovoljan sam saradnjom sa Opštinom Istočni Stari Grad i ovo je dokaz da se saradnjom sa različitim nivoima vlasti može unaprijediti infrastruktura, a građanima omogućiti ono što zaslužuju – istakao je ministar Šteta.

Cesta do Trebevića obnovljena je u dužini od 3,6 kilometra.

Vijest Završeni radovi na cesti koja vodi do Trebevića se prvi put pojavila na sljedećem linku: Fokus.ba.

Fokus