Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Zbog droge, oružja i napada na policajca u Širokom Brijegu osuđen na 2,5 godine zatvora

Kantonalno tužilaštvo u Širokom Brijegu u prvostepenom postupku dokazalo je krivicu Dalibora Palca iz Gruda.

Riječ je o krivičnim djelima neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari i pokušaj sprečavanja službenih osoba u obavljanju službenih radnji.

Presudom Općinskog suda u Širokom Brijegu Dalibor Palac osuđen je na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 2 i po godine.

Opojna droga i pronađeno oružje su oduzeti. Bit će i uništeni, saopćeno je u Kantonalnog tužilaštva u Širokom Brijegu.

“Dalibor Palac se teretio da je 22.5.2020. godine u mjestu Visoka Glavica, Široki Brijeg, zaustavljen i kontroliran od strane policijskih službenika PU Široki Brijeg. Tom prilikom policijski službenici su na suvozačevom sjedištu vozila VW Passat uočili opojnu drogu marihuanu.

Izdali su mu naredbu da izađe iz vozila. Nakon toga, Palac se pokušao vratiti u vozilo. U tome ga je spriječio policijski službenik na kojeg je nasrnuo i nanio mu lake tjelesne ozljede”, navodi se u obrazloženju tužiteljstva.

Prilikom pretresa vozila i porodične kuće pronađene su veće količina vatrenog oružja i municije. Pronađena je i opojna droga marihuana koja se nalazila u plastičnim kantama i vrećicama.

Nađene su i novčanice u različitim valutama i apoenima. Ukupni iznos bio je 20.797,75 maraka.

Raport.ba