Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Zbog poledice koja je moguća na pojedinim dionicama nužna opreznija vožnja

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, dok su na dionicama u višim planinskim predjelima mogući nailasci na poledicu, javlja Anadolija.

Skreće se pažnja na učestale odrone, kao i na mjestimično jak vjetar. Savjetuje se opreznija vožnja, prilagođena trenutnim uvjetima i stanju na putevima i napominje da je posjedovanje zimske opreme i zakonski obavezno.

Kako navode iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) zbog učestalih odrona izdvajaju se putevi Bugojno-Kupres, Rogatica-Ustiprača, Turbe-Karanovac, Bihać-Srbljani-Bosanska Krupa, Živinice-Kladanj-Olovo, Jajce-Banja Luka i Trnovo-Foča, kao i prevoje Makljen (Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje) i Rostovo (Novi Travnik-Bugojno).

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnom putu Jablanica-Mostar (kod restorana “Zdrava voda“), kao i na ulazu u Stolac (iz smjera Mostara), zatim na skretanju za Orahovicu na području Konjica, te na raskrsnici Gornja Kalesija-Sapna.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu M-6 (Ljubinje-Trebinje) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Na graničnim prelazima putnička vozila ne čekaju duže od 30 minuta.

Raport.ba