Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Zbog snijega minibusi na padinskim dijelovima ne mogu doći do krajnjih odredišta

Zbog uslova na putu i neočišćenih određenih dionica na padinskim dijelovima u Kantonu Sarajevo minibuske linije, poput Latinska ćuprija – Komatin, Latinska ćuprija – Jarčedoli, ne dolaze do svojih krajnjih odredišta. Dakle, uslovi su takvi da naši minibusi na padinskim dijelovima ne mogu doći do svojih krajnjih odredišta – izjavila je za Fenu glasnogovornica Centrotransa Irma Helja Begić.

Prema njenim riječima, što se tiče autobuskih linija u javnom gradskom prevozu u Kantonu Sarajevo, one su sve jutros krenule na vrijeme, ali na pojedinim linijama ima kašnjenja od minutu-dvije zbog nedovoljno očišćenih puteva i dionica.

– Molimo naše korisnike usluga da imaju malo razumijevanja ukoliko određena linija kasni minutu – dvije – kazala je Helja Begić.

Govoreći od međugradskim linijama, Helja Begić ističe da je i tu saobraćanje otežano.

– Saobraćanje je otežano i na ovim dijelovima u Bosni i Hercegovini, jer ceste nisu dovoljno očišćene, naročito na planinskim prevojima Komar, Rogoj, Makljen, Karaula, Oštrelj, Lanište i Koprivnica. Svi autobusi Centrotransa su jutros krenuli uredno i saobraćaju u skladu sa stanjem na putevima u BiH – kazala je Helja Begić.

Vijest Zbog snijega minibusi na padinskim dijelovima ne mogu doći do krajnjih odredišta se prvi put pojavila na sljedećem linku: Fokus.ba.

Fokus