Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Zimska idila uljepšala vikend u Sarajevu. Pogledajte fotografije

Snijeg koji pada od subote, zabijelio je veći dio Bosne i Hercegovine, a stanovnici Sarajeva januarsku nedjelju su iskoristili za šetnju i uživanje u zimskoj idili. Zimska idila uljepšala je vikend u Sarajevu.

Prve ovogodišnje snježne padavine prekrile su krovove, ulice i trotoare glavnog grada.

Količina snijega nekima je otežala saobraćaj, neke spriječila u dnevnim aktivnostima. Dok je mnoge, posebno djecu razveselila.

Foto: AA

Zimska idila u Sarajevu / Foto: AA

Bjelina snijega posebno je istaknuta s Vidikovca. Odakle se prostire jedan od najljepših pogleda na grad.

Dok je veliki broj Sarajlija iskoristio slobodan dan za odlazak na neku od okolnih planina. Oni koji preferiraju šetnju u “mirnijem” ambijentu, sarajevsko izletište Vrelo Bosne i njegova okolica idealan su odabir.

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ), u Bosni i Hercegovini danas će biti oblačno vrijeme sa snijegom ili susnježicom, na jugu zemlje kiša, a više padavina očekuje se u poslijepodnevnim i večernjim satima.

Foto: AA

Foto: AA

Foto: AA

Foto: AA

Foto: AA

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -1 i 3°C, na jugu od 5 do 9°C.

U ponedjeljak, 23.01.2023., oblačno vrijeme sa susnježicom i snijegom. U nizinama će padati i kiša. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 1°C, na jugu zemlje od 3 do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 5°C, na jugu zemlje do 10°C.

Raport.ba