Connect with us

Upište pojam za pretragu

Ekonomija

BH Telecom ostvaruje saradnju sa jednim od najvećih svjetskih distributera Beta Film GmbH


Serija Znam kako dišeš je prva serija sa Balkana, ujedno i prva serija pod distribucijom Beta Film GmbH koja će svoju svjetsku premijeru dočekati na Film Festivalu u Veneciji ove godine, što je od historijskog značaja za bh audio-vizuelni sektor, te predstavlja jedinstvenu priliku za građenje imena i zauzimanje pozicije domaće audio-vizuelne umjetnosti na svjetskom tržištu.

Znam kako dišeš je dramska serija koja donosi priču od ukupno šest epizoda. Serija prati slučaj samoubistva maloljetnika, a što pokreće lavinu događaja u privatnom životu tužiteljice Nevene Murtezić (Jasna Đuričić). Samohrana majka tinejdžera u procesu razvoda, sve teže balansira život sa sinom Dinom (Lazar Dragojević) i posao koji je pod stalnim pritiskom javnosti i politike.

Pored Đuričić i Dragojević glavne uloge u seriji igraju: Ermin Bravo, Mirvad Kurić, Jelena Kordić-Kuret, Jasna Žalica, Izudin Bajrović, Boris Isaković, Kemal Rizvanović, Dino Bajrović i Lana Stanišić.

Saradnja BH Telecoma sa njemačkim globalnim distributerom Beta Film GmbH otvara vrata svjetskog tržišta za serije u produkciji BH Content Lab platforme BH Telecoma, na šta upućuje i činjenica da je hrvatsko-ukrajinska serija Šutnja, čiji je globalni distributer upravo Beta Film GmbH emitovana na HBO platformi, širom Europe.

Podsjećamo, dosadašnji projekti-serije u produkciji BHCL, platforme BH Telecoma Kotlina, Na rubu pameti i Tender se emituju širom regiona na popularnim TV kanalima: MY TV (Bosna i Hercegovina), RTV FBiH (Bosna i Hercegovina), RTL Adria (Hrvatska), Pop TV (Slovenija) i RTCG (Crna Gora).
Gledatelji će seriju Znam kako dišeš moći gledati na malim ekranima od jeseni, premijerno na TV kanalu MY TV, dostupnom na Moja TV platformi.

Business Magazine