Connect with us

Upište pojam za pretragu

Ekonomija

BINGOVA KOMPANIJA U EKSPANZIJI: DOBILI NOVI OBJEKAT U SARAJEVU

Kompanija TP Distributivni centar Sarajevo izgradila je ove godine novi logističko-distributivni centar, izvještava BiznisInfo.ba.

Objekat u Sarajevu površine je 28.000 m2 i znatno će povećati kapacitete ovog preduzeća koje se pretežno bavi skladištenjem i trgovinom na veliko.

Radove na novom objektu u sarajevskom naselju Rajlovac izvodila je kompanija Baupartner iz Lukavca.

Najveći vlasnik TPDC-a je kompanija Bingo sa 43 posto dionica. Bingo je nedavno dao ponudu za preuzimanje i ostalih dionica ove kompanije.

Drugi najveći dioničar je kompanija Violeta iz Gruda Petra Ćorluke, koja ima 24,5 posto dionica.

Firma Denix iz Srebrenika ima oko 20 posto dioinca, a tuzlanski Bony oko 6,5 posto.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

Hayat