Connect with us

Upište pojam za pretragu

Ekonomija

Bossil iz Viteza zapošljava više radnika – Centralna.ba

Mate Rimac i Sandro Mur investirali su u food tech startup Juicefast, a njihove investicije će omogućiti Juicefastu da nastavi razvijati inovativnu tehnologiju proizvodnje te da se proširi na ostatak europskog tržišta.

Juicefast je food-tech startup, koji je pronašao način za kompletno nutritivno rješenje s hladno cijeđenim sokovima i nutritivno izbalansiranim obrocima. Osnovali su ga početkom 2020 godine dva brata David i Marko Dravinec. Od tada uspješno raste na domaćem tržištu i osvaja sve više ljubitelja zdravog života i prehrane.

Svi proizvodi koje Juicefast proizvodi su 100% prirodni, bez aditiva i konzervansa, što osigurava vrhunsku kvalitetu i okus, a sigurnost proizvoda postiže se korištenjem najmodernije tehnologije obrade visokim tlakom. Uz novu energiju i kapital koje Rimac i Mur unose u Juicefast, braća planiraju učiniti još više.

Investicijama Mate Rimca i Sandra Mura, već poznatih po inovativnim poslovnim idejama i uspješnim ulaganjima, Juicefast je u svoj startup dobio duo iz snova. Ova investicija samo je još jedan primjer ulaganja dvojice vrhunskih svjetskih poduzetnika u mlade domaće tvrtke i poticanja rasta startup ekosustava u Hrvatskoj.

– U posljednjih nekoliko godina sam podržao i investirao u nekoliko domaćih poslovnih poduhvata u ranim fazama, s ciljem jačanja domaćeg start-up eko sustava. Kada razmatram koga podržati mi je najvažniji team iza projekta, skalabilnost van granica hrvatske i potencijal utjecaja na rast Hrvatskog gospodarstva i stvaranja radnih mjesta. Priča o mom ulasku u Juicefast dosta je neobična. David mi je poslao kratak mail u kojem je predstavio sebe i brend. Iako dobivam velik broj sličnih mailova želio sam saznati više o Juicefastu jer se odmah vidi kada netko zna što radi i profesionalno pristupa. Kada smo se upoznali prepoznao sam potencijal projekta i Davidovu strast potkovanu sa upornošću koja je potrebna za stvaranje tvrtke. David i ekipa imaju jasnu viziju razvoja, a vjerujem da će tržište na kojem se nalaze biti sve važnije i veće u budućnosti. Nakon prvog upoznavanja, brzo smo dogovorili investiciju, izjavio je Rimac.

Osnivač tvrtke Bellabeat i poznati investitor Sandro Mur, koji je svojim poslovnim instinktom i strašću za tehnologijom postao jedan od najuspješnijih hrvatskih poduzetnika, želi pomoći mladim startupima da ostvare svoje snove.

– Juicefast je brend čije sam proizvode prije svega privatno koristio, a onda sam kroz vrijeme shvatio koliki potencijal postoji u cijeloj priči. Navikli smo da je tech sektor područje u kojem se događaju najveći iskoraci u startup industriji, ali ja sam siguran da su zdrave životne navike i sve ono što Juicefast predstavlja -budućnost. Imaju viziju i strast, a sada, uz našu podršku i resurse, i priliku da se šire i rastu. Ovo je samo još jedan korak prema stvaranju uspješnih hrvatskih brendova koji će osvojiti svijet, izjavio je Mur.

– Na tržištu Hrvatske do sada imamo više od 50.000 klijenata i više od 500 mjesečnih pretplatnika. Nedavno smo otvorili i tržište Slovenije gdje također očekujemo odlične poslovne rezulate. Tvrtka trenutno ima 20 zaposlenih, ali planiramo i nova zapošljavanja. Do sada smo prodali već preko 3.000.000 bočica soka, što je dosta fora informacija, rekao je osnivač Juicefasta David Dravinec.

– Trenutni fokus stavljamo na B2C segment, prvenstveno kroz webshop prodaju, dok ćemo u budućnosti više pažnje posvetiti korporativnom sektoru i ostalim B2B kanalima. Oduvijek sam vjerovao u viziju Juicefasta, ali imati podršku dvojice magova ove igre, kao što su Sandro i Mate daje mi još više vjetra u leđa za ostvariti sve što imamo u planu. Neizmjerno sam zahvalan i sretan, zaključuje David.

Uz Mura i Rimca, Juicefast je na putu da postane prepoznatljivo ime i izvan hrvatskih granica.