Connect with us

Upište pojam za pretragu

Ekonomija

Hrvatski poduzetnik i inovator Mate Rimac otvorio poduzeće i najavio ulaganje u Livno

Hrvatski poduzetnik i inovator Mate Rimac predstavio je danas vlastima Hercegbosanske županije, čije je sjedište u njegovom rodnom Livnu, ulaganja u turizam, koristeći potencijale nedirnute prirode te nadaleko poznatih livanjskih divljih konja.

U Livnu je Rimac osnovao tvrtku Continental Adventure koja se bavi “outdoor” turizmom i marketinškim uslugama. Tvrtka organizira jednodnevne i višednevne izlete, a trenutačno gradi prvi glamping resort na ovom području.

Taj će resort uz smještaj i brojne aktivnosti na otvorenom gostima nuditi fotosafari s divljim konjima, kao i izlete na Dinaru. Ranije je u Livnu Mate Rimac pokrenuo i tehnološki park Linnovate, u kojemu je nastao niz manjih tvrtki.

VLASTI ŽUPANIJE NAJAVILE POTPORU PROJEKTIMA MATE RIMCA

O tim projektima i planovima su Rimac i direktor tvrtke Continental Adventures i predsjednik zaklade Linnovate Marin Mamuza upoznali premijera Hercegbosanske županije Ivana Vukadina.

Vlasti te županije najavili su potporu projektima Mate Rimca, a razgovaralo se i o zaštiti prostora planine Kruge gdje obitava krdo s više od 300 divljih konja, kao i o proglašenju Dinare nacionalnim parkom.

Centralna.ba