Connect with us

Upište pojam za pretragu

Ekonomija

Izaslanstvo Vlade FBiH posjetilo mostarski Aluminij

Izaslanstvo Vlade Federacije BiH danas je, nakon održane sjednice u Mostaru, posjetila mostarski Aluminij.

Posjeta je upriličena na poziv rukovodstva kompanije Aluminij Industries d.o.o, a u izaslanstvu su bili premijer Federacije BiH Fadil Novalić, zamjenica premijera i federalna ministrica financija Jelka Milićević, te federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić i federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo. Tom prilikom, menadžment kompanije Aluminij Industries predvođen direktorom Amirom Gross Kabirijem, te zamjenicom direktora Suzi Mikulić, upoznao je izaslanstvo Vlade FBiH s do sada poduzetim aktivnostima i ostvarenim rezultatima rada.

Na sastanku je prezentiran i plan razvoja kompanije, te koraci i faze koji se namjeravaju poduzeti u narednom razdoblju. Inače, Podružnica M.T. Abraham grupe, Aluminij Industries d.o.o. i Aluminij d.d. Mostar prije dvije godine potpisali su ugovor o zakupu pogona mostarske kompanije, a ova grupa i njeni partneri obvezali se da će započeti primjenjivati strateški plan kako bi se osigurao početak rada Aluminij d.d. Mostar.

Ugovorom je utvrđena obveza ponovnog pokretanja proizvodnje i zapošljavanja bivših radnika, koje se treba odvijati u etapama. Vlada Federacije BiH najveći je pojedinačni vlasnik Aluminija s 44 posto dionica koliko imaju i mali dioničari, dok je Vlada Republike Hrvatske vlasnik preostalih 12 posto dionica. Izaslanstvo je nakon današnjeg sastanka obišlo i pogone ljevaonice i anoda, priopćeno je iz Vlade FBiH. –