Connect with us

Upište pojam za pretragu

Ekonomija

Jedan od najvećih dioničara prodao kompletan udio u Credit Suisseu


Harris, koji je ostao lojalan uprkos nizu skandala u Credit Suisseu, otkrio je oko 10 odsto udjela u banci prošlog avgusta, ali ga je u januaru smanjio na 5 odsto.

Harris je počeo smanjivati svoju izloženost u oktobru nakon što je Credit Suisse prikupio 4 milijarde švajcarskih franaka (4,3 milijarde dolara) od ulagača i kada ju je Saudijska nacionalna banka potisnula s mjesta glavnog ulagača, rekao je Herro za Financial Times, koji je prvi objavio vijest da je Harris prodao sve svoje dionice.

“Postoji pitanje budućnosti franšize. Došlo je do velikih odljeva iz upravljanja imovinom”, citirale su novine Herroa. Credit Suisse je izvijestio o velikom ubrzanju povlačenja u četvrtom tromjesečju, s odlivima od više od 110 milijardi švajcarskih franaka.

“Imamo puno drugih opcija za ulaganje”, dodao je, prenosi SEEbiz.

“Rastuće kamatne stope znače da su mnoge evropske finansije krenule u drugom smjeru. Zašto ići na nešto što troši kapital kada ga ostatak sektora sada stvara?”

U saopštenju Reutersu poslanom e-poštom u nedjelju, Credit Suisse je rekao: “Mi smo ispred svog plana i imamo jasne strateške ciljeve.”

“Fokusirani smo na uspješno izvršenje našeg plana i napredak prema našim ciljevima kako bismo osigurali da novi Credit Suisse donosi održivu vrijednost za sve naše dioničare.”

Business Magazine