Connect with us

Upište pojam za pretragu

Ekonomija

Latvija i ThermoFLUX toplotne pumpe – povjerenje širom EU

U vremenu sve skupljih energenata, uvode se sve više alternativni izvori grijanja koji manje opeterećuju okoliš, ali i kućni budžet.

Za ThermoFLUX postavljanje novih standarda na tržištu grijanja već je tradicija. Sada se koristi stručnost kako bi napravili uređaj koji ujedno grije, hladi i čuva okoliš.Toplotna pumpa nudi energetski najučinkovitiji način za grijanje i hlađenje, može koristiti obnovljivi izvor topline u našem okruženju.

Izvlači toplinu iz izvora i koncentrira je kako bi se postigla viša temperatura, obično se zatim primjenjuje na vodu za grijanje kućanstva, sanitarnu toplu vodu ili bazen.

Naš osnovni zadatak i cilj je da u skladu sa namjenom i kategorijom objekta (kuće, hoteli, hale itd.) ponudimo investitorima suvremene ekološke sisteme sa višestrukom uštedom energije koji obezbjeđuju vrhunske uslove i udobnost. Korištenjem najsuvremenijih znanja i tehnologija dolazimo do maksimalnih rezultata na polju uštede poručili su iz ThermoFLUX-a.

S ThermoFLUX-ovom toplotnom pumpom pronađeno je riješenje i za jedan objekat u gradu Liepaja u Latviji. U pitanju poslovni objekat sa potrebama za grijanje od oko 700 kW.
Ugrađeno je ukupno 22 komada njihovih toplotnih pumpi jedanog modela, TF32DC 380V monoblok. U sumi to daje 704 kW toplotne energije.

Dokaz je to kako ThermoFLUX s svojim kompletnim proizvodnim programom zadovoljava i najstrožije europske norme izdate u cilju očuvanja životne sredine, kao što zadovoljava i sve europske standarde uspostavljene za kriterije energetske efikasnosti.

Njihovu kvalitetu potvrđuje lista referentnih objekata te zadovoljstvo ThermoFLUX-ovih korisnika usluga.