Connect with us

Upište pojam za pretragu

Ekonomija

MODERNO, SAVREMENO, LUKSUZNO: PREDSTAVLJEN PROJEKAT HOTELA I ŠOPING MOLA NA SARAJEVSKOM AERODROMU

Na Sarajevo Business Formu, koji je počeo u srijedu, 11. maja i traje još danas, prezentiran je projekt hotela i šoping mola na sarajevskom aerodromu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ je o značajnoj investiciji kojom bi se unaprijedio kvalitet smještaja i turističke ponude u neposrednoj okolini aerodroma Sarajevo. Kako se navodi u opisu projekta, procijenjena vrijednost investicije je 27,5 mil KM, izvještava portal eKapija.

Nakon što je vlasnik kupio zemljište, regulacioni plan je promijenjen kako bi se hotel i predviđeni šoping mol uklopili u okruženje. Dobijena je urbanistička kao i komunalna saglasnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U toku je izrada detaljnog projekta, a očekuje se da će za tri mjeseca biti izdata građevinska dozvola sa svim plaćenim taksama.

Studiju izvodljivosti su izradili i odobril hotelski lanci Hilton, Marriott i Accor, koji i odgovaraju lokaciji kao što je ova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predviđeno je da hotel ima 138 soba, konferencijsku salu i više od 100 parking mjesta, kako u garaži, tako i na vanjskom parkingu.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

Hayat