Connect with us

Upište pojam za pretragu

Ekonomija

Podržane 3 poslovne ideje mladih u Kalesiji

[ad_1]

IMPAKT inkubator poslovnih ideja uključivao je dvomjesečnu poduzetničku obuku kroz koju su mladi iz Kalesije jačali njihove lične poduzetničke kapacitete, razvoj poslovnog modela i plana, tehničkoj implementaciji proizvoda i/ili usluga te mentorstvo u registraciji i razvoju biznisa.

Finalna prezentacija poslovnih ideja održana je 2.2.2023. godine u Sali za sjednice Općinskog vijeća Kalesija, a komisiju su činili: Senajid Đozo, izvršni direktor Investicijske fondacije Impakt, Ajla Ruvić, Ministarstvo za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona, Merima Hasanović , Općina Kalesija i Refik Hankić, Služba za zapošljavanje Tuzlanskog kantona.

Komisija je odlučila da podrži tri poslovne ideje iz Kaledije koje će dobiti dodatnu stručnu, mentorsku i finansijsku podršku.

Podsjećamo, u sklopu zajedničke saradnje između Ministarstva za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona, Investicijske fondacije IMPAKT, JU Služba za zapošljavanje Tuzlanskog kantona i 10 lokalnih zajednica na području Tuzlanskog kantona u 2022. godini realizuje se program IMPAKT inkubator poslovnih ideja Tuzlanskog kantona koji, između ostalog, obuhvata program preduzetničke obuke te finansijsku, stručnu i mentorsku podršku za nove poslovne poduhvate  mladih u dobi od 18 do 35 godina. Program je jedan od planiranih projekata u okviru Strategije za mlade Tuzlanskog kantona i nastavak vrlo uspješnog projekta koji je započet 2021. godine. Općina Kalesija jedna je od 10 lokalnih zajednica u kojima se ove godine projekat implementira i koja učestvuje u sufinansiranju projekta.

Business Magazine