Connect with us

Upište pojam za pretragu

Ekonomija

“PRIPREMITE SE”: Evo kada su mogući nestanci struje u Njemačkoj

Njemačka se mora prilagoditi i pripremiti za regionalne i kratkoročne nestanke struje u siječnju i veljači 2023.

“Moramo pretpostaviti da će zimi biti nestanaka struje”, rekao je u nedjelju za “Welt” Ralph Tiesler (62), voditelj Saveznog ureda za civilnu zaštitu i pomoć u katastrofama (BKK) sa sjedištem u Bonnu.

Budući da je opskrba energijom u njemačkoj mreži “ napeta”, moraju se očekivati neplanirani prekidi napajanja i privremena isključenja struje, rekao je.

Uspio je ublažiti zabrinutost da će Njemačka iznenada ostati bez struje.

– Tu mislim na regionalni i privremeni prekid opskrbe strujom.

Osobito u siječnju i veljači 2023. opskrbljivači mreže mogli bi mjestimično isključiti električnu energiju kako bi cijela njemačka mreža ostala stabilna.

“Rizik od toga raste od siječnja i veljače, pa pretpostavljamo da će od tada biti prekida opskrbe električnom energijom na određeno vrijeme”, nastavio je Tiesler.

U Njemačkoj je napajanje struje obično vrlo pouzdano i stabilno. U drugim zemljama, kao što je Južnoafrička Republika, svakodnevni nestanci struje su norma.

Savezni ured za civilnu zaštitu i pomoć u nesrećama izradio je popis mjera opreza zbog nestanka električne energije kako bi građani bili uglavnom spremni na kraći ili dulji nestanak struje.

Svijeće, svjetiljka s baterijama, radio, dovoljno vode i nekvarljive hrane, peć za kampiranje, gotovina i naravno topla odjeća su neophodni piše Fenix-magazin.

Centralna.ba