Connect with us

Upište pojam za pretragu

Ekonomija

SA TRŽIŠTA U BIH POVUČEN IZ PRODAJE DJEČIJI BICIKL JER PREDSTAVLJA RIZIK ZA POVREDU

Agencija za nadzor nad tržištem Bosne i Hercegovine povukla je sa tržišta bicikl za djecu “John Speed unisex 16 asst” jer predstavlja rizik za povredu.

Kako su naveli iz Agencije, bicikl predstavlja rizik od povređivanja jer: držači na upravljačima ne ispunjavaju propisane zahtjeve, sjedište bicikla ne ispunjava propisane zahtjeve, zaštita na lancu nije u skladu sa propisanim zahtjevima, uputstva za upotrebu nisu u skladu sa propisanim zahtjevima, označavanje bicikla nije u skladu sa propisanim zahtjevima.

Dodaju kako bicikl ne ispunjava sigurnosne zahtjeve propisane u standardu BAS EN ISO 8098:2015.

Proizvođač bicikla je Kina, a uvoznik SONRA d.o.o. Živinice.

Preporučuje se potrošačima koji su kupili proizvod da ga prestanu upotrebljavati i da ga vrate uvozniku ili u trgovinu maloprodaje gdje su ga kupili.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

Hayat