Connect with us

Upište pojam za pretragu

Ekonomija

Salihamidžić uložio pet milijuna KM u novi biznis i tvrtku koja posluje u BiH

Bivši proslavljeni bh. nogometaš i aktualni sportski direktor Bayerna Hasan Salihamidžić (45) pokrenuo je novi biznis u koji je uložio pet milijuna KM. Prema pisanju portala Techfundingnews, Salihamidžić se odlučio investirati u Apotekamo – inovativnu platformu za online kupovinu farmaceutskih proizvoda sa sjedištem u Stockholmu, čiji je djelovanje fokusirano na jugoistočnu Europu.

Novoprikupljeni kapital Apotekamo će koristiti za daljnje širenje, marketinške aktivnosti i razvoj logističkog rješenja kompanije, a Hasan Salihamidžić je postao treći po veličini dioničar Apotekama i također će podržati njene marketinške aktivnosti. Arli Mujkić, izvršni direktor i osnivač EPTI-ja, u čijem je vlasništu Apotekamo, istaknuo je zadovoljstvo angažmanom Salihamidžića.

“Zadovoljstvo nam je što nastavljamo podržavati Apotekamo na njegovom putu rasta. Apotekamo je ostvario velik operativni napredak tijekom prošle godine i bilježi snažan rast kako u povećanju broja novih kupaca tako i u narudžbama. Sretni smo i ponosni što imamo Hasana Salihamidžića među nama, međunarodno priznatu nogometnu ličnost koja će doprinijeti većoj vidljivosti kompanije”, kazao je Mujkić, prenosi Klix.

Salihamidžić je objasnio što ga je privuklo i kako se odlučio na ovaj korak. “Impresioniran sam brzim rastom Apotekama i njegovim menadžmentom. Kompanija ima dokazan koncept na drugim tržištima, pa je samo pitanje vremena kada će se isto primijeniti i na ostatak Europe. Vidim veliku priliku u jačanju tržišta zdravstvene zaštite u mojoj zemlji i jako se veselim podršci kompanije u raznim marketinškim aktivnostima”, kazao je legendarni nogometaš.

Apotekamo je platforma koja povezuje veliki broj fizičkih ljekarni na jednom mjestu. Prvo je lansirana u Srbiji, a proširena je na Bosnu i Hercegovinu u prvom promjesečju 2022. godine. Kompanija nudi sveobuhvatnu ponudu lijekova bez recepta i lijekova na recept. Također, pruža digitalne usluge vezane uz obradu narudžbi i rješenja plaćanja za vanjske dobavljače na Aptekamo platformi.