Connect with us

Upište pojam za pretragu

Ekonomija

ŠAMAR POLJOPRIVREDI: Umjesto 42, federalne vlasti im daju samo 4 milijuna maraka

Usvojen jučer amandman kojim je federalni proračun za poljoprivredu uvećan za četiri milijuna KM umjesto obećanih i usvojenih na Odboru za poljoprivredu 42 milijuna je ništa drugo nego šamar svim poljoprivrednicima, smatraju iz Udruge poljoprivrednika Federacije BiH.

“U najtežoj godini nakon rata, usred inflacije i rasta cijena, Zastupnički dom Parlamenta FBiH nije ispoštovao zakon prema kojem izdvajanja za poljoprivredu treba iznositi najmanje 3 posto od ukupnog proračunu”, navode u priopćenju.

U proračunu za 2023. godinu podrška za poljoprivrednike iznosi 2,44 posto što je manje nego prošle godine kad je iznosila 3,2 posto.

Nova većina je obećavala da će biti bolje – i možda hoće biti bolje njihovim zastupnicima i budućim ministrima. Sudeći po ishodu jučerašnjeg glasovanja poljoprivrednicima bit će sve gore.

“Ovakav odnos prema poljoprivredi će dovesti do neminovnog pada proizvodnje i izazvati rast cijena poljoprivrednih proizvoda. Kad do toga dođe građani se trebaju obratiti kreatorima ovakvog nakaradnog proračuna: HDZ-u, NiP-u, SDP-u, Našoj stranci, SBiH, NES, PDA, BHI Fuada Kasumovića i POMAK-u”, poručili su.

Centralna.ba