Connect with us

Upište pojam za pretragu

Ekonomija

SNSD protiv prijedloga da nedjelja bude neradna za tržne centre: Promovira se nerad

Predsjednik banjalučkog Gradskog odbora SNSD-a Vlado Đajić kritizirao je danas namjeru gradonačelnika Draška Stanivukovića da u ovom gradu nedjelja u tržnim centrima bude neradna.

Đajić je najavio i da će SNSD sa koalicijskim partnerima održati nekoliko sastanaka s privrednim subjektima, kako bi po tom pitanju bile urađene detaljnije analize i zauzet stav.

“Neradnik Stanivuković promoviše nerad. Mi kao ozbiljna koalicija smo tražili mišljenje Područne Privredne komore Banja Luka i ono što smo dobili kaže da bi, u tom slučaju, u tržnim centrima i drugim objektima došlo do otpuštanja 500 radnika, kao i da bi Banjaluka nedjeljom bila pust i mrtav grad”, rekao je Đajić.

On je naveo da bi obim rada restorana bio upolovljen, a da bi u samo jednom tržnom centru – “Delta” oko 150 radnika ostalo bez posla.

Đajić je naveo i podatke Područne Privredne komore Bijeljina, grada u kojem je donesena odluka o neradnoj nedjelji, a koji pokazuju da je promet u svim objektima pao za više od 10 posto i da će privrednici tražiti da ta odluka bude promijenjena.

On je naveo da je Banja Luka “bila zarobljena koronom, a da sada gradonačelnik planira da je zarobi nekim svojim neozbiljnim odlukama”.

“Od korone se Banjaluka oporavila za godinu dana, a kako stvari stoje, od njega i onih oko njega neće se oporaviti narednih 10 godina”, poručio je Đajić, prenosi Klix.ba.