Connect with us

Upište pojam za pretragu

Ekonomija

Sparkasse Banka predstavlja inovativni stambeni kredit za mlade


Novi proizvod  rezultat je poslovnog modela banke kojim žele aktivno graditi finansijsko zdravlje klijenata i zajednice u kojoj posluju.

O prednostima i karakteristikama ove jedinstvene ponude na tržištu govori Emina Muharemović, direktorica Sektora za poslovanje sa stanovništvom i malim preduzećima Sparkasse Banke.

Šta donosi stambeni kredit za mlade i zašto je drugačiji od ostalih kredita na tržištu?

Stambeni kredit za mlade je proizvod  koji proizilazi iz našeg poslovnog modela izgradnje finansijskog zdravlja klijenata i zajednice u kojoj poslujemo, a koji je ključni dio našeg identiteta i koji oblikuje sve što radimo. Kreiran je na način da mladim i perspektivnim ljudima, koji su toku razvoja svoje profesionalne karijere olakša rješavanje stambenih potreba, što je važno za ostanak mladih u BIH.

Sa rješenjem stambenog pitanja, stvara se jedna stabilna osnova na kojoj mladi mogu graditi svoju budućnost u zemlji, te primjeniti ovdje svoje obrazovanje i stečeno znanje, što ima dugoročni uticaj na prosperitet cijele BiH.

S tim ciljem, kreirali smo ovaj drugačiji i na tržištu jedinstven  stambeni kredit s fleksibilnim anuitetima, čija otplata prati prihode koje mladi profesionalci mogu očekivati tokom svog karijernog razvoja.

Ovaj inovativni stambeni kredit omogućit će mladim ljudima da prilagode svoje mjesečne rate i usklade ih s trenutnim primanjima, dok istovremeno uzimaju u obzir očekivano povećanje prihoda tokom napredovanja u karijeri. To znači da korisnici ovog kredita upravljaju otplatnim ratama svog stambenog kredita, uzimajući u obzir svoje trenutne finansijske mogućnosti, ali i buduće prihode koji se očekuju kako budu napredovali u svojim profesionalnim karijerama.

Klijenti će pri realizaciji ovog kredita biti oslobođeni troškova obrade kredita i procjene nekretnine, te ih očekuju vaučeri naših partnerskih kuća Domod i Penny sa kojima ostvaruju dodatni popust pri kupovini artikala sa kojim žele opremiti svoj stan.

Dodatno, ukoliko su u pitanju klijenti koji prvi put sklapaju poslovni odnos sa bankom, pri otvaranju računa i ugovoru prijema redovnih mjesečnih primanja putem Sparkasse banke, očekuje ih poklon dobrodošlice u iznosu 100KM.

Na koji način se rate prilagođavaju primanjima tokom razvoja karijere?

Ovaj kredit se otplaćuje u dvije faze, odnosno za njega se mogu ugovoriti dvije visine mjesečne otplatne rate u različitim fazama, a kako bi se postigao balans između otplate kredita u odnosu na trenutne i planirane mogućnosti.  U prvoj fazi, odnosno u prvih pet godina otplate kredita kada je korisnik i na početku svoje profesionalne karijere kada su primanja skromnija i ograničena, ugovara se niža mjesečna rata prilagođena trenutnom mjesečnom budžetu klijenta. Nakon 5 godina ugovara se viša mjesečna rata koja će odgovarati primanjima koje klijent očekuje u nastavku svoje profesionalne karijere.

Razumijemo da je kupovina stana jedno od važnijih životnih pitanja te je naše osoblje  u poslovnicama širom BiH na raspolaganju da pruži savjete i najbolje opcije usklađene sa specifičnim potrebama svakog klijenta.

Business Magazine