Connect with us

Upište pojam za pretragu

Ekonomija

TURSKE KOMPANIJE TRAŽE PARTNERE U BIH

Vanjskotrgovinska komora BiH obavijestila je bh. privrednike da će u Bosni i Hercegovini 13. i 14.marta 2023. godine boraviti delegacija turskih kompanija predvođena Privrednom komorom Zile.

Poslovni susreti bh. i turskih privrednika bit će održani 14. marta u Hotelu Hills u Sarajevu, s početkom u 10 sati.

Cilj posjete i poslovnih susreta je unapređenje ekonomske saradnje Bosne i Hercegovine i Republike Turske, kao i povećanje postojećeg obima spoljnotrgovinske razmjene između dvije zemlje.

Predstavnici turskih kompanija koji će boraviti u BiH posluju u oblasti poljoprivrede, proizvodnje stočne hrane, poljoprivredne mehanizacije, opreme za stočne farme, tekstilne industrije, građevinske industrije (obrada kamena), prerade voća i povrća, proizvodnje montažnih zgrada i sl.

Listu turskih kompanija kao i informacije o roku i načinu prijave možete pronaći na stranici Vanjskotrgovinske komore BiH.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

Hayat