Connect with us

Upište pojam za pretragu

Ekonomija

Uz NLB Smart POS mobilni telefon postaje POS terminal


NLB Banka d.d., Sarajevo na tržište BiH prva donosi potpuno novo tehnološko rješenje kad je riječ o prihvatu beskontaktnih kartičnih plaćanja. Uz pomoć NLB Smart POS aplikacije poduzetnici svih veličina, a posebno srednji i mali, od sada svoje proizvode i usluge mogu naplaćivati bezgotovinski, bez potrebe posjedovanja ”standardnog” POS terminala, uz jednostavan i siguran prihvat kartičnog plaćanja putem mobilnog telefona sa android operativnim sistemom, uz pomoć NFC tehnologije i aplikacije koju je moguće preuzeti sa Google Play prodavnice.

NLB Smart POS aplikacija instalira se direktno na mobilnom uređaju poduzetnika i/ili njegovog prodajnog osoblja, a može se koristiti na bilo kojoj lokaciji za prihvatanje plaćanja putem VISA i Mastercard platnih kartica, kao i plaćanja putem mobilnih telefona uz NLB Pay ili bilo kojom drugom digitalizovanom karticom u okviru mobilnog novčanika.

Zahvaljujući mogućnosti beskontaktnih plaćanja karticom ili mobilnim uređajem na bilo kom mjestu ili više mobilnih uređaja na jednom prodajnom mjestu – vlasnicima biznisa otvara se prilika za povećanje prodaje, a kupcima poboljšano korisničko iskustvo.

Dodatno, veliku prednost za poduzetnike koji se opredijele za NLB Smart POS, predstavlja i to što je korišćenje ove aplikacije bez dodatnih naknada za korištenje same aplikacije i što je najvažnije, jednostavnija je instalacija i održavanje za razliku od standardnog POS-a.

Pored toga što nudi praktičan i brz način prihvata plaćanja, aplikacija omogućava i slanje digitalnog slipa putem SMS poruke, Viber-a ili email-a, listu transakcija za određen period moguće je pregledati u bilo kom trenutku.

NLB Smart POS na raspolaganju je svim poduzetnicima koji posluju na tržištu BiH, bez obzira na prodajnu ili uslužnu djelatnost za koju su registrovani. Za više informacija o aplikaciji posjetite web stranicu NLB Banke Sarajevo ili pozovite pozovite Kontakt centar na broj telefona 0800 22 427.

Business Magazine