Connect with us

Upište pojam za pretragu

Ekonomija

ZBOG VELIKE POTRAŽNJE MOGUĆE POSKUPLJENJE PELETA

EU godišnje potroši više od 20 miliona tona peleta, a države evropskog bloka stimulišu korištenje ovog energenta kroz svoj program smanjenja korištenja fosilnih goriva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U početku masovnog korištenja peleta, uočena je velika šarolikost u kvalitetu tog proizvoda, a upravo zbog toga je i uspostavljena standardizacija peleta.

U Banja Luci će uskoro, tačnije u petak biti otvorena podružnica Instituta za bioenergiju iz Beča.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gosti će tom prilikom biti ugledni gosti, stručnjaci iz oblasti iskorištavanja biomase, tu će biti i predsjednik Svjetske asocijacije za bioenergiju iz Stokholma, ali i delegacija Evropskog savjeta za pelet.

Budući direktor podružnice Instituta za bioenergiju Goran Ivanović rekao je da je trenutno velika oscilacija cijena peleta na svjetskom tržištu, piše RTRS.

  • Teško je i plasirati proizvode zbog nagle potražnje. A moguće je da će zbog velike potražnje rasti i cijene – rekao je Ivanović.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

Hayat