Connect with us

Upište pojam za pretragu

Lifestyle

4 najčešće greške koje pravite kada ispravljate kosu peglom

Ali, često ne razmišljamo koliko joj, eksperimentišući, zapravo štetimo i činimo da vlasi izgube na ljepoti.

Jedan od najčešće korišćenih aparata u većini kuća u Srbiji je pegla za kosu. Međutim, često prilikom ispravljanja kose ponavljamo iste greške, pišu Nezavisne.

Ovo su najčešće omaške koje uporno ponavljamo, navodi girlslife.com.

1. Upotreba pogrešnih šampona i regeneratora

Rutina uljepšavanja i njege kose počinje pranjem. Obično je navika da je operemo prije stlizovanja, ali već tu može da se provuče greška koja će ostaviti jak trag kasnije.

Naime, važno je izabrati šampone i regeneratore koji će omekšati kosu i dati joj svilenkasti efekat. To je važan faktor zaštite pri peglanju kose kasnije.

2. Izbjegavanje spreja za zaštitu kose od toplote

Ako vam je u cilju da zaštitite kosu što više, važno je da koristite preparate namijenjenih u tu svrhu.

Postoje sprejevi, kapi i ulja koja štite dlaku od visokih temperatura i odlična su oružja u ovoj vreloj borbi.

3. “Šta se to dimi?”

Ukoliko u toku peglanja kose ugledate paru, nikako ne nastavljajte da koristite presu dok ne utvrdite šta je u pitanju.

Naime, postoji mogućnost da je vaša kosa nedovoljno suva, pa je korišćenjem pegle “pržite”, oduzimajući joj prirodnu unutrašnju vlagu. Zato najprije prosušite dodatno kosu fenom ili prirodno ostavite da se osuši, pa nastavite. U suprotnom, kosa će doživjeti dvostruko oštećenje.

4. Nasumično peglanje

Ako vam se čini da vam treba mnogo vremena da ispravite kosu, onda vjerovatno ne radite to na najefikasniji način. Nemojte je ispravljati “kako vam naiđe”, već je podijelite u ravnomjerne manje sekcije, kao što to rade profesionalni frizeri.

Obavezno razmrsite pramenove i temeljno očešljajte kosu prije nego što na nju prislonite vrele ploče pegle. Te sekcije ćete automatski manje puta preći, jer vam je potrebno maksimum dva prelaska da bi se kosa ispravila i možete odmah nastaviti dalje.